Strava

Strava je nejdůležitější součást našeho života. Vliv stravy na zdraví je obrovský je to 70%.

ZMĚNOU STRAVY LZE VYLÉČIT NEMOCI A UZDRAVIT SE


    Stres, fenomén dnešní doby a původce nemocí má tři základní složky, ze kterých se skládá. Strava 70%, prostředí 10%, psychika 20%. Co je to stres ze stravy? V dnešní době máme obrovský výběr potravin, ale jídla, která jíme, jsou z velké části "prázdná", průmyslově upravená a zpracovaná. Polotovary, rychlé občerstvení atd. Aby tělo fungovalo, musí dostat "stavební materiál" vitamíny, minerály, stopové prvky atd. Při snídani tělo čeká, že tyto látky dostane, ale nedostalo, tak čeká, že budou ke svačině, k obědu, nebo k večeři, ale stále nic. Tak se tělo dostává do stresu.

     Tento neustálý stres úzce souvisí s hormony a začne proces hromadění tuků, (zásoby na horší doby), úbytek svalové hmoty, špatná nálada, nespavost, zvýšený cholesterol, zvýšený krevní tlak, nástup únavy, popřípadě autoimunitní nemoci. Tomuhle všemu se dá předejít správnou stravou a vynecháním tělu neprospěšných jídel ze života.

     Jedním z nejzajímavějších a zároveň nejkontroverznějších zjištění dnešní doby je, že živočišné bílkoviny - MASO A MLÉČNÉ VÝROBKY - ŠKODÍ ZDRAVÍ !!! Velice zajímavá kniha na toto téma je Čínská studie od T. Colina Campbella Ph.D., který popisuje svůj 50- ti letý výzkum o vlivu stravy na zdraví.  V nesčetně pokusech na zvířatech a pozorování lidí a jejich stravovacích návyků došel spolu se skupinou vědců k závěru, že živočišné bílkoviny podporují vznik a růst rakoviny a dalších nemocí jako cukrovka, nemoci srdce, obezita, vysoký krevní tlak ......  . Toto zjištění přineslo tak obrovský zvrat v dosavadních výzkumech, že ani většina jeho kolegů, vědců, není schopna tento fakt přijmout.

     I přes zcela jasné výsledky a dlouholeté výzkumy tento fakt i nadále popírají. Je velice těžké si to připustit, když celý život slyšíme, že maso a mléko je základ zdravého vývoje a růstu. Ale bohužel je to naopak. Mléko je tak chemicky "ošetřeno", že tam není vůbec nic, co by tělu dodalo jakoukoliv výživu. Kasein, který je v mléku a mléčných výrobcích obsažen je pro lidské, ale i jiné tělo, NESTRAVITELNÝ. Kasein v mléce obsažený dokáže strávit pouze malé telátko, které má v jednom ze čtyřech žaludků enzym, potřebný k rozložení kaseinu. Ve Švýcarsku odebírají tento enzym telátkům ze žaludku injekční stříkačkou a dávají ho do určitého druhu sýru, který je poté pro tělo stravitelný. Vím, je to šokující zjištění, ale mléko pro svoji nestravitelnost zahleňuje organismus, vytváří kolem střev neprůchodnou krustu, a tím vznikají alergie, astma, akné a různá další onemocnění.

     Když jsme nastydlí a jdeme k lékaři, tak nám řekne "po dobu léčby vynechte mléčné výrobky, zahleňuji". Ale oni zahleňují stále, a ne jen po dobu nemoci. Poprvé jsem se s tímto názorem setkala na kurzu Reiki. První, co nám lektorka řekla bylo - přestaňte jíst mléčné výrobky. Poté tato informace přicházela stále častěji a z různých zdrojů a rozhodujícím faktorem byla Čínská studie.  Ptáte se, odkud tedy máme bílkoviny, které jsou v mase a mléce brát? Odpověď zní ze stravy rostlinné. Rýže, obiloviny, luštěniny, ořechy, semena, čerstvé ovoce a zelenina. Je více než jisté, že tělu nedokážeme dát 100% potřebných látek ze stravy i když se budeme sebevíce snažit.

     Máme tu proto pomocníky - ZELENÉ POTRAVINY. Zelené potraviny dokáží tělu dodat, přírodní cestou, potřebný stavební materiál, aby se obnovil imunitní systém a došlo k procesu samo-uzdravení. Více v rubrice Zelené potraviny.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky